Regnskoven renser vores luft

By:

Selvom at vi i dag kender til vigtigheden af regnskoven, så fælder vi hvert år kolosale mængder regnskov, og ødelægger dermed alt godt denne regnskov bærer med sig. Skoven er ikke kun hjemsted for over halvdelen af jordens plante- og dyrearter og millioner af mennesker, den har en vigtig funktion som består i at rense vores luft. Når vi fælder skovene, er der ikke kun færre træer til at rense den luft vi indeånder, afbrændingen og nedfældningen af skoven resulterer i kæmpe mængde af Co2 udledning. Det vurderes at mere end 15% af jordens samlede Co2 forbindes til nedfældningen af skoven.

I kamp med de lokale

Verdens Skoves arbejde består i, at forsøge at redde denne regnskov. Helt konkret arbejder de med politiske- og oplysningskampagner og projekter som alt sammen er med til, at give lokalbefolkningen de redskaber det kræver for at bevare skoven. Verdens Skove har været engageret i Nicaragua siden 1997, og lige nu støtter de lokalbefolkningens kamp mod den planlagte Nicaraguakanal.

Regnskovscertifikat fra 214 kroner bevarer skoven

På Verdens Skove webshop kan du købe et regnskovscertifikat, og for bare 214 kroner, kan DU bevare et helt konkret stykke jord i Nicaraguas regnskov på 500 kvm. Disse regnskovscertifikater har været et kæmpe hit, og siden 1982 har mere end 200.000 danskere været med til at støtte bevaringen af regnskoven.

Posted in: Regnskoven