Regnskoven er menneskets naturlige apotek

By:

Regnskoven er et naturvidunder uden lige, og det er her at vi oplever de mest eksotiske omgivelser på jordkloden. Både dyr så vel som planter, trives i disse frodige områder som dækker store dele af ækvator, og det er også her at vi hvert år finder nye plante- og dyrearter. Alene på Borneo, som er en ø i det sydøstlige Asien, fandt man på bare 3 år 126 nye plante- og dyrearter, og der dukker nye op hele tiden.

På trods af, at disse områder indeholder så meget liv, og bidrager med planter og urter som bruges til mange af vores mediciner, så fælder vi hver dag enorme mængder af regnskov! Det vurderes at der fældes hvad svarer til en fodboldbanes areal regnskov hvert 3. sekund!

Ikke nok med at vi ødelægger tusindvis af dyr og menneskers hjem, så fører der en enorm udledning af Co2 med fra bulldozere og lastbiler, som arbejder med nedrivningen.

Du kan gøre en forskel

Verdens Skove arbejder på at bevare regnskoven som vi kender den, og forsøger i et tæt samarbejde med lokalbefolkningen at få rettighederne over disse områder. Gennem de seneste 30 års arbejde i regnskoven, har Verden Skove nemlig erfaret, at hvis man giver lokalbefolkningen rettighederne over skovområderne, så bevares langt større dele regnskov hvert år.

Med et regnskovscertifikat kan du være med til bevare et konkret stykke regnskov i Nicaragua fra kun 214 kroner.

Posted in: Regnskov