3 gange Danmarks areal regnskov fældes hvert år

By:

Regnskoven er blandt de mest eksotiske steder på jordkloden, og det er her at vi finder over halvdelen af verdens plante- og dyrearter. Hvert år opdages der nye plante- og dyrearter, og alene på den Østasiatiske ø Borneo blev der på 3 år opdaget hele 123 nye dyrearter.

På trods af, at disse regnskovsområder er så naturskønne, så fælder vi store mængder af regnskov hvert år. Vi fælder hvad der svarer til ca. 3 gange Danmarks areal regnskov om året, og det gør vi grundet en stor global efterspørgsel på blandt andet tømmer og palmeolie. Med disse enorme arealer af regnskov som fældes hvert år, hører der en kolossal udledning af Co2 med, som kommer fra bulldozere og lastbiler. Det vurderes at hele 15% af den samlede menneskeskabte Co2-udledning kommer fra fældning af regnskov.

Støt regnskoven med et regnskovscertifikat

Verdens Skove arbejder med at bevare regnskoven, og deres arbejde består blandt andet i, at føre politiske kampagner som skal hjælpe lokalbefolkningen til at få rettighederne over disse skovområder. Verdens Skove har gennem mere end 30 års arbejde i regnskoven erfaret, at større mængder af regnskov hvert år bliver bevaret, hvis det er lokalbefolkningen som har rettighederne over disse områder.

Med et regnskovscertifikat fra Verdens Skove, kan du fra blot 214 kroner være med til at gøre en forskel. Læs mere omkring regnskovscertifikaterne på deres hjemmeside her: https://www.verdensskove.org/

 

Posted in: Regnskov