3 gange Danmarks areal regnskov fældes hvert år

By:

Regnskoven enorme arealer strækker så over lande omkring ækvator, hvor klimaet er varmt og fugtigt, og dermed tiltrækker nogle af verdens mest eksotiske dyr. Verdens største regnskov Amazonas strækker sig over 8 lande i Mellem- og Sydamerika, og er hjem for nogle af verdens mest eksotiske dyr og planter. Regnskoven områder strækker sig over ca. 6 procent af verdens samlede areal, men dette tal var oprindeligt omkring 14 procent. Denne over halvering af skovenes samlede arealer, er et resultat af os mennesker, med årtiers fældning af skovens træer for profit.

Der fældes så meget skov, at der hvert år fældes hvad svarer til 3 gange Danmarks areal af skovens træer.

Denne enorme mængde af træer som fældes, har en stor effekt på vores klima, da vi fælder de træer som er med til at rense vores luft. Ikke nok med det, så estimeres det, at ca. 15 procent af den samlede menneskeskabte CO2-udledning kommer fra fældningen af skovens træer.

Gør en forskel for kun 214 kroner

Verdens Skove arbejder med at bevare så meget skov som muligt. Det gør de blandt andet gennem politisk arbejde og informationskampagner, som er med til, at skabe opmærksomhed på dette stadig stigende problem.

Du kan gøre en forskel i dag, ved at købe et regnskovscertifikat fra kun 214 kroner på deres hjemmeside.

Posted in: Regnskoven

3 gange Danmarks areal regnskov fældes hvert år

By:

Regnskoven er blandt de mest eksotiske steder på jordkloden, og det er her at vi finder over halvdelen af verdens plante- og dyrearter. Hvert år opdages der nye plante- og dyrearter, og alene på den Østasiatiske ø Borneo blev der på 3 år opdaget hele 123 nye dyrearter.

På trods af, at disse regnskovsområder er så naturskønne, så fælder vi store mængder af regnskov hvert år. Vi fælder hvad der svarer til ca. 3 gange Danmarks areal regnskov om året, og det gør vi grundet en stor global efterspørgsel på blandt andet tømmer og palmeolie. Med disse enorme arealer af regnskov som fældes hvert år, hører der en kolossal udledning af Co2 med, som kommer fra bulldozere og lastbiler. Det vurderes at hele 15% af den samlede menneskeskabte Co2-udledning kommer fra fældning af regnskov.

Støt regnskoven med et regnskovscertifikat

Verdens Skove arbejder med at bevare regnskoven, og deres arbejde består blandt andet i, at føre politiske kampagner som skal hjælpe lokalbefolkningen til at få rettighederne over disse skovområder. Verdens Skove har gennem mere end 30 års arbejde i regnskoven erfaret, at større mængder af regnskov hvert år bliver bevaret, hvis det er lokalbefolkningen som har rettighederne over disse områder.

Med et regnskovscertifikat fra Verdens Skove, kan du fra blot 214 kroner være med til at gøre en forskel. Læs mere omkring regnskovscertifikaterne på deres hjemmeside her: https://www.verdensskove.org/

 

Posted in: Regnskov