Red regnskoven

By:

Regnskoven strækker sig over enorme arealer omkring ækvator, hvor klimaet tiltrækker nogle af verdens mest eksotiske dyr. Verdens største regnskov er Amazonas og strækker sig over otte Mellem- og Sydamerikanske lande. Regnskoven dækker i dag ca. 6 procent af klodens samlede areal, men desværre bliver dette tal mindre. Vi fælder nemlig enorme mængder regnskov hvert år, og det estimeres, at der fældes hvad svarer til 3 gange Danmarks areal regnskov årligt.

Når vi fælder så store mængder regnskov, så forurenes der i et enormt omfang, og man vurderer at 15 procent af den samlede menneskeskabte CO2-udledning stammer fra fældningen af skovens træer.

Gør en forskel i dag

Verdens Skove er en miljøorginasition, som gennem mere end 30 år har arbejdet for at bevare skovens træer. De har blandt andet arbejdet i lande som Ecuador og Costa Rica, og beskæftiger sig i dag med lande som Honduras, Nicaragua og Panama. Verdens Skove har blandt andet arbejdet med lokalbefolkningen i Nicaragua, hvor de i tæt samarbejde med lokalbefolkningen forsøger at bevare skovens træer.

Du kan også være med til at gøre en stor forskel i dag, ved at købe et regnskovscertifikat. Med et regnskovscertifikat fra Verdens Skove, bevarer du et konkret stykke regnskovsjord på 500kvm for blot 214 kroner.

Posted in: Regnskov