Regnskoven forsvinder med hastige skridt

By:

Regnskoven er mere end 60 mio. år gammel, og huser i dag nogle af verdens mest eksotiske dyr. Det estimeres, at over halvdelen af jorden plante- og dyrearter lever i regnskoven, og hvert år opdages der nye arter. Alene i regnskoven på Borneo, blev der på en tidsperiode på kun 3 år, opdaget 126 nye plante- og dyrearter. Desværre bliver regnskoven mindre for hvert år, da vi mennesker fælder træerne for profit. En stor global efterspørgsel på blandt andet tømmer, er grunden til, at vi mister store arealer skov hver dag. Det estimeres, at omkring 3 gange Danmarks areal regnskov fældes hvert år.

Ikke nok med, at vi fælder de træer som renser den luft vi alle indånder, så vurderes det, at 15% af den samlede menneskeskabte CO2-udledning kommer fra fældningen af disse skovområder.

Støt regnskoven i dag

Verdens Skove arbejder med at bevare regnskoven, og det gør de blandt andet gennem politisk arbejde. Gennem mere end 30 års erfaring med arbejde i regnskoven, har Verdens Skove erfaret, at giver man lokalbefolkningen rettighederne og skovområder, så bevares der større mængder skov hvert år.

Med et regnskovscertifikat fra kun 214 kroner, kan du være med til at bevare et helt konkret stykke regnskov. Gør som 200.000 andre danskere, støt i dag og gør en forskel.

Posted in: Regnskoven