Verdens mest eksotiske landområder

By:

Mere end halvdelen af jordens plante- og dyrearter findes i verdens regnskove, hvilket estimeres at være mere end 1.000.000 dyre- og insektarter og ca. 90.000 plantearter. Hvert år opdages nye arter, og alene på øen Borneo, blev der på en periode på 3 år opdaget 126 nye dyre- og insektarter.

Selvom at disse regnskovsområder er så eksotiske og spændende, så fælder vi hvert år enorme mængder af skoven træer. Ja faktisk vurderes det, at der forsvinder mere end 3 gange Danmarks areal regnskov hvert år.

Denne fældning af skovens træer, skyldes en stor global efterspørgsel på blandt andet tømmer.

Ikke nok med, at skoven træer er med til at rense den luft vi alle indånder, så estimeres det, at ca. 15% af jordens samlede menneskeskabte CO2-udledning, kan sættes i forbindelse med fældningen af skoven træer.

Gør som 200.000 andre danskere, og støt i dag

Verdens Skove har gennem de seneste 30 år, arbejdet med at bevare regnskoven. Deres arbejde består blandt andet i, at føre oplysnings- og politiske kampagner, som skal hjælpe lokalbefolkningen, til at stå stærkere.

Lige nu støtter Verdens Skove lokalbefolkningen i Nicaraguas kamp mod den allerede planlagte Nicaragua kanal.

Gør som 200.000 andre danskere siden 1987, og støt med et regnskovscertifikat fra bare 214,- kroner. Med dette regnskovscertifikat, bevarer du et konkret stykke regnskovsjord i Nicaragua på 500kvm.

Posted in: Regnskov