Regnskoven forsvinder

By:

Regnskoven er blandt de mest smukke steder vi har er på kloden, desværre er vi bare ikke for gode til at passe på disse områder. Oprindeligt dækkede regnskoven 14 procent klodens overflade, men i dag er det tal fladet til 6 procent. Dette skyldes, at vi mennesker i al for stor stil, fælder regnskoven træer for profit. Vi fælder faktisk så meget skov, at der hvert år forsvinder hvad svarer til 3 gange Danmarks areal regnskov.

Når vi fælder skovens træer, forurener det, og det estimeres at den samlede udledning af CO2 i forbindelse med fældning af skoven træer svarer til 15 procent af den samlede menneskeskabte udledning.

Gør en forskel

Verdens Skove er en miljøorganisation, som arbejder med at bevare skovens træer. Det gør de blandt andet gennem politiske kampagner i samarbejde med lokalbefolkningen. Du kan også være med til at gøre en forskel, ved at købe et regnskovscertifikat fra Verdens Skoves hjemmeside. For bare 214 kroner, bevarer du et konkret stykke regnskovsjord på 500kvm i Nicaragua.

Der er mange ting du kan gøre, for at passe på vores klima. Du kan overveje at lade bilen stå en gang i mellem, og tage offentligt transport, eller endnu bedre; hoppe op på cyklen.

Posted in: Regnskov