Tre fodboldbaner forsvinder hvert sekund

By:

Vi ved alle sammen at store mængder regnskov hvert år forsvinder. Men vidste du, at de mængder af skov der rent faktisk forsvinder, er hvad der svarer til tre gange Danmarks størrelse hvert år, eller omtrent tre fodboldbaner hvert sekund! Vi mennesker er skyld i denne nedrivning. Vi har gennem årtier fældet skoven for profit, som har resulteret i titusindvis af dyr der har måtte miste deres hjem, og i sidste ende liv.

Hjælp fra andre lande

Udryddelsen af regnskoven sker hovedsageligt i meget fattige lande, altså lande med få midler til at beskytte deres natur. Landene er derfor ikke selv i stand til at klare den enorme byrde, der er i forbindelse ved at bevare regnskovene. Hvis vi for alvor skal komme udryddelsen af disse skovområder til bunds, må verden omkring hjælpe til. Med hjælp fra andre lande, kan man opnå en bæredygtig udnyttelse af disse skovområder, og dermed bevare regnskoven i større omfang.

 

Verdens Skove arbejder netop med politisk arbejde og oplysningsarbejde, som alt sammen er med til at gøre lokalbefolkningen klogere på deres regnskov, og dermed blive dygtigere til at bevare den.

Du kan gøre en stor forskel

På Verdens Skoves onlineshop: https://www.verdensskove.org/ kan du med regnskovscertifikat støtte et specifikt område i Nicaragua. For kun 214 kroner, kan man således bevare et konkret stykke regnskovsområde på 500 kvm.

 

Posted in: Regnskoven