Regnskovene strækker sig over store områder omkring Ækvator, og dækker i dag ca. 6 procent af klodens samlede areal. Dette tal var oprindeligt 14 procent, men grundet en enorm efterspørgsel på blandt andet tømmer og palmeolie, fældes der hvad svarer til ca. 3 gange Danmarks areal regnskov hvert år.
Tømmeren kommer fra skovens træer, og palmeolie som findes ca. 1/3 af de produkter vi køber i et supermarked, dyrkes på marker som gøres plads til, ved at fælde enorme arealer skove.
Verdens Skove arbejde består i, at bevare så meget af disse skovområder som muligt, og det gør de blandt andet gennem politiske kampagner. De forsøger i tæt samarbejde med lokalbefolkningen, at forvalte skoven bæredygtigt.
Du kan selv gøre en forskel fra sofaen, ved at købe et regnskovscertifikat fra Verdens Skove fra kun 214 kroner. Med dette regnskovscertifikat bevares der et konkret stykke regnskovsjord i Nicaragua på 500kvm.
Et andet godt råd, som man kan have i baghovedet er, at i Danmark udleder vores landbrug lige så meget CO2 som vores samlede transport, og det skyldes blandt andet, er vi danskere er blandt de lande i verden som spiser mest kød pr. indbygger. Så næste gang du står i et supermarked, så tænk over, at vores kvægindustri desværre er rigtig skidt for vores miljø.