Verdens mest eksotiske steder

By:

Regnskovene er blandt de mest eksotiske og fantastiske steder vi har her på jordkloden. Desværre bliver dens arealer mindre for hver dag, i et resultat af, at vi fælder enorme mængder af skovens træer for profit. Vi fælder skovens træer, grundet en enorm efterspørgsel på blandt andet tømmer og palmeolie, to produkter som udvindes fra skoven og dens træer.

Vi fælder træer i så stort et omfang, at regnskovens områder svinder ind, med hvad der svarer til tre gange Danmarks areal hvert eneste år. Ikke nok med, at vi fælder træer, som renser den luft vi indånder, og dermed har en global effekt på vores klima, så forurener det ekstremt meget, med alle maskiner og transport i forbindelse med fældningen af træerne.

Det estimeres, at ca. 15 procent af den samlede CO2-udledning stammer fra fældningen af skovens træer. Det er en lige så stor udledning af CO2 som kommer fra samtlige af verdens biler.

 

Verdens Skove gør en forskel, det kan du også

Verdens Skove er en miljøorganisation, som forsøger at bevare skovens træer, og det gør de blandt andet gennem politisk arbejde. Lige for tiden støtter de blandt andet de lokales kamp, mod den planlagte Nicaragua kanal.

Du kan selv gøre en forskel, ved at købe et regnskovscertifikat fra deres hjemmeside, og dermed bevare et stykke regnskovsjord.

Posted in: Regnskov