Støt kampen mod fældningen af regnskovens træer

By:

Regnskovens områder strækker sig over store landeområder omkring ækvator, og dækker i dag ca. 6% af jordens overflade. Verdens største regnskov er regnskoven i Amazons, og strækker sig over 8 lande i Mellem- og Sydamerika. Over halvdelen af verdens plante- og dyrearter findes i regnskoven, og der opdages hvert år nye arter. Alene på Borneo over en periode på blot 3 år, blev der opdaget imponerende 126 nye dyre- og insektarter.

Regnskoven er ca. 60 mio. år gammel, og ikke nok med, at den huser en masse eksotiske dyr, så har stammefolk gennem et utal af generationer levet i harmoni med skoven.

Desværre fældes der hvert år hvad svarer til ca. 3 gange Danmarks areal af regnskov. Dette skyldes en enorm global efterspørgsel på tømmer og palmeolie.

 

Gør som 200.000 andre danskere og støt i dag

Verdens Skoves arbejde består i, at bevare så meget regnskov som muligt, og det gør de blandt andet gennem regnskovscertifikater. Med et regnskovscertifikat fra Verdens Skove, bevarer du et helt konkret stykke regnskovsjord i Nicaragua. Fra kun 214 kroner bevarer du 500 kvm. regnskov, og giver dermed lokalbefolkningen rettighederne over skovens områder. Verdens Skove har erfaret, er jo flere rettigheder de lokale har over områder, jo større arealer skov bevares der. Gør som 200.000 andre danskere, og støt i dag.

Posted in: Regnskov